Italiensk grönsakssoppa med pistou

Recept på italiensk grönsakssoppa med pistou. Mustig och matig soppa full av nyttigheter. Servera gärna med bröd.
Petra Lindstrand
Recept på italiensk grönsakssoppa med pistou.
Recept på italiensk grönsakssoppa med pistou. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 gul lök - stor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 2 selleri - stjälkar
  • 3 msk olivolja
  • 1 l vatten
  • 1 förp tomater - krossade, (500 g)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 burk cannellinibönor - (400 g)
  • 150 g bladspenat - färsk eller fryst

Pistou

  • 1 kruka basilika
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Skala och finskiva lök och vitlök. Skala och skiva morötterna. Ansa och strimla sellerin. Fräs grönsakerna i olja under lock i en gryta på medelvärme ca 15 min. Rör då och då.

  2. Häll över vattnet och de krossade tomaterna. Tillsätt buljongtärningar, salt och peppar. Koka ca 10 min. Tillsätt bönor och spenat och koka ytterligare ca 2 min.

  3. Pistou: Repa basilikan grovt. Skala vitlöken. Lägg basilika och vitlök i en mixerskål med olja och mixa slätt med mixerstav.

  4. Servera soppan med pistou.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!