00000

Recept på italiensk fiskgratäng med pecorino. Nästan oförtjänt god! Otroligt enkel att laga - ugnen fixar det mesta.

För 4 personer

Ingredienser

Fiskgratäng med pecorino

500 g sejfilé
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 burk tomatsås, gärna med pecorino (400 g)
2 dl lätt crème faiche
75 g riven ost (17%)
300 g pasta, t.ex fusili
100 g ruccola

10 min +15 min i ugnen

Italiensk fiskgratäng med pecorino — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg fisken i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Häll över tomatsåsen. Blanda lätt crème fraiche med hälften av osten och klicka över fisken. Strö över resterande ost.
  2. Gratinera fisken mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av och blanda med rucolan. Servera fisken med pastan till.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette