00000

En klassisk clubsandwich innehåller förutom kyckling majonnäs, sallad, tomat och knaperstekt bacon. Här är allt utom kycklingen utbytt mot mozzarellaost, basilika och soltorkade tomater, vilket gör den till en ny smakupplevelse.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kycklinglårfiléer
125 g mozzarellaostar
20 tomater, soltorkade, marinerade
1 basilika, kruka
8 formbröd, stora skivor vitt
2 msk olivolja
100 g färskost, med vitlökssmak

Marinad

0,5 dl olivolja
0,5 dl chilisås
0,5 tsk salt
1 krm tabasco
1 krm svartpeppar, nymald

1. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingen i marinaden och låt stå ca 15 min.
2. Låt osten rinna av och skär i skivor. Strimla tomaterna. Repa bladen från basilikan och strimla dem.
3. Stek kycklingen runt om med marinaden ca 10 min tills den är genomstekt. Ta upp och skär kycklingen i bitar. Stek brödskivorna i olivolja. Bred vitlöksosten på bröden och lägg ihop dem två och två med kyckling, mozzarella, tomater och basilika emellan. Stick ett litet grillspett av trä genom de dubbla smörgåsarna och skär dem mitt itu till trekanter.
4. Servera genast.