00000

I stället för stuvad potatis har vi valt en varm sallad med färskpotatis, gurka och morötter. Stek isterbanden i ugn utan fett så slipper du
oset.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 isterband, gärna fettsnåla

Potatissallad

600 g färskpotatis
2 morötter
0,5 gurka
1 tsk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
0,5 dl gräslök, hackad

Garnering

, inlagda rödbetor

1. Sätt ugnen på 250°. Dela isterbanden på längden och lägg dem med skinnsidan upp på bakplåtspapper i en ugnssäker form.
Stek i mitten av ugnen ca 10 min och sätt på grillen de sista minuterna för att få lite färg på skinnet.
2. Borsta och koka potatisen med skal i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av och halvera dem. Skala morötterna, skär i bitar och koka 3 min i lättsaltat vatten. Skär gurkan i stavar.
3. Vispa ut vetemjölet i grädden med salt och peppar. Låt koka upp under omrörning i en vid kastrull eller stekpanna och koka 1 min.
Vänd ner grönsakerna så att de blandas med grädden. Strö över gräslöken.
4. Servera isterbanden med potatissalladen och in lagda rödbetor.