Isterband med puré på rödbeta, höstäpple och syltade senapsfrön

Isterband med puré på rödbeta, höstäpple och syltade senapsfrön är en lite annorlunda förrätt. De knastriga och sötsyrliga senapsfröna passar perfekt till den mjuka, söta rödbetspurén och det lättrökta isterbandet.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 isterband - rökt,  gärna av hjort
  • 2 rödbetor - (200 g)
  • 1 gul lök
  • 50 g smör
  • 2 dl vatten
  • 0,5 tsk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm strösocker
  • 1 äpple - gärna Filippa

Senapsfrön

  • 1 påse senapsfrön - gula (26 g)
  • 3 dl vatten - + 3 msk
  • 1 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk ättiksprit - (12 %)

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Skala rödbetor och lök. Skär dem i grova bitar. Fräs bitarna i smör. Häll över vattnet och koka ­under lock ca 1 timme.

  2. Låt betor och lök rinna av och mixa till en slät puré med mixerstav. Smaksätt purén med vinäger, salt, socker och peppar.

  3. Senapsfrön: Koka senapsfröna i 3 dl vatten och salt ca 3 min. Låt rinna av och spola i kallt vatten.

  4. Koka upp 3 msk vatten, salt, socker och ättika. Häll den varma lagen över senapsfröna och låt kallna.

  5. Stek isterbandet tills det fått fin färg. Dra bort skinnet och mosa sönder innanmätet.

  6. Kärna ur och skär äpplet i bitar. Fördela rödbetspurén på en assiett eller en stor sked och strö över isterbandet. Toppa med avrunna senapsfrön, äpple och dill.

Recept från Pm och vänner

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!