Isterband med mild blomkålscrème

Blomkålen bör koka riktigt mjuk för att crèmen ska få en slät och fin konsistens.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 isterband
  • 1 msk smör

Crème

  • 150 g blomkålsbuketter
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ta bort skinnet från isterbandet. Stek inkråmet i smör till ett smuligt fräs. Låt kallna.

  2. Bryt blomkålen i små buketter. Förväll dem 2 gånger i osaltat vatten.

  3. Koka blomkålen i mjölk och grädde ca 15 min under lock. Mixa blomkålen och smaka av med salt och peppar. Låt kallna.

  4. Fyll blomkålscrèmen i en spritspåse utan tyll. Spritsa två små klickar på varje assiett och smula över isterbandsfräs.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!