00000

Kål, äpple och kryddig korv är en smaklig fullträff.

För 4 pers

Ingredienser

Isterband med krämig spetskål och äpple

4 lättisterband, 10 g fett (à 150 g)
2 msk + 1 msk smör
2 msk vetemjöl
3 1/2 dl mjölk
1 1/2 msk dijonsenap
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
700 g spetskål
1 syrligt äpple
1 kruka gräslök

Tillbehör

4 msk dijonsenap

20 min

1. Smält 2 msk smör i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken, lite i taget, och låt koka upp. Småkoka ca 3 min. Krydda med senap, salt och peppar.

2. Koka upp lättsaltat vatten i en gryta. Ansa och hacka spetskålen. Förväll den ca 1 minut. Häll av vattnet och låt kålen ånga av. Blanda ner den i såsen. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Finstrimla gräslöken. Vänd ner äpple och gräslök i kålblandningen.

3. Skär isterbanden på längden och en gång på tvären. Stek dem i 1 msk smör i en stekpanna.

4. Servera isterbanden med stuvad kål och extra senap.