Grönt iste med ingefära och mynta

Bjud på svalkande gott iste gjort på grönt te. Servera med färsk mynta. Gör gärna drinken dagen före.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 påsar grönt te - (t ex Twinings Green Tea & Lemon)
  • 1 l vatten
  • 2 cm ingefära - färsk
  • 2 msk lime - pressad
  • 2 msk vit sirap
  • 0,5 kruka mynta
  • 1 l is

Gör så här

  1. Lägg tepåsarna i ett litermått som tål värme. Värm vatten till 95° och häll det över tepåsarna, låt dra ca 3 min. Kyl ner teet.

  2. Skala och riv ingefäran. Pressa saften genom finmaskig sil. Häll ingefärssaft (ca 1 tsk), limesaft och sirap i fyra glas. Rör om med sked.

  3. Lägg i rikligt med myntablad, häll över is och till sist det kylda teet. Servera.

    Foto: Ulrika Pousette

    Foto: Ulrika Pousette

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!