Grönt iste med ingefära och mynta
Bjud på svalkande gott iste gjort på grönt te. Servera med färsk mynta. Gör gärna drinken dagen före.
Ingredienser
- 3 påsar grönt te - (t ex Twinings Green Tea & Lemon)
- 1 l vatten
- 2 cm ingefära - färsk
- 2 msk lime - pressad
- 2 msk vit sirap
- 0,5 kruka mynta
- 1 l is
Gör så här
-
Lägg tepåsarna i ett litermått som tål värme. Värm vatten till 95° och häll det över tepåsarna, låt dra ca 3 min. Kyl ner teet.
-
Skala och riv ingefäran. Pressa saften genom finmaskig sil. Häll ingefärssaft (ca 1 tsk), limesaft och sirap i fyra glas. Rör om med sked.
-
Lägg i rikligt med myntablad, häll över is och till sist det kylda teet. Servera.
Foto: Ulrika Pousette
Foto: Ulrika Pousette