3.63.63.63.63.6

"Lemonad-pop ice" är en överraskning med sötsyrlig isglass i champagnen.

För 8-10 pop ice:

Ingredienser

4 dl vatten
1 dl strösocker
1,5 dl citron, pressad
1 citron

Till drinkarna:

1 flaska champagne, eller ­mousserande vitt vin (75 cl)

15 minuter + 14 timmar i frys

Lemonad-pop ice i skumpa – gör så här:

  1. Koka upp vatten och socker tills sockret smält. Låt lagen kallna. Blanda lag och citronsaft.
  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skär den i tunna skivor. Lägg citronskivor i glassformarna. Fyll på med lemonaden och ställ formarna i frysen 1–2 timmar. Sätt i glasspinnar. Om man har pinnar med lockhållare kan man sätta i dem direkt. Ställ formarna i frysen ca 12 timmar.
  3. Skölj formarna hastigt i ljummet vatten och lossa glassarna. Om du ska förvara glasspinnarna i frysen så lägg dem i täta burkar med plast mellan, eller frys in pinnarna 1 timme efter att de lossats från formarna. Lägg sedan pinnarna i fryspåsar, då fastnar de inte i varandra.
  4. Ställ glasspinnarna i glas och fyll på med champagne eller mousserande vin.

Glasspinnar i trä finns att köpa på Bagaren och Kocken.

Fler recept med: Drinkar, Nyårsmeny