Isglass med mynta och ingefära
Recept på isglass gjord på ginger beer, lime, mynta och äppeljuice. En härlig mojitoinspirerad glass som svalkar skönt när det är varmt ute.
Ingredienser
- 2 msk lime - pressad
- 0,5 kruka mynta
- 1 förp äppeljuice - konc (2 dl)
- 2 burkar ginger beer - (à 33 cl)
Garnering
- 1 äpple - syrligt, gärna Granny Smith
Gör så här
-
Mixa alla ingredienser till glassen, utom ginger beer, med en mixerstav. Sila saften genom en finmaskig sil. Blanda med ginger beer.
-
Kärna ur och skär äpplet i tunna skivor, gärna på mandolin. Lägg dem i kallt citronvatten.
-
Häll saften i glassformar och lägg i äppelskivorna längs med kanterna på formarna.
-
Frys 3–4 timmar, tills glassen är helt genomfryst. Stoppa ner glasspinnarna efter ca 1 1/2 timme, när glassen börjat bli fryst.