Isglass med mynta och ingefära

Recept på isglass gjord på ginger beer, lime, mynta och äppeljuice. En härlig mojitoinspirerad glass som svalkar skönt när det är varmt ute.
Sophie Berlin
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 2 msk lime - pressad
  • 0,5 kruka mynta
  • 1 förp äppeljuice - konc (2 dl)
  • 2 burkar ginger beer - (à 33 cl)

Garnering

  • 1 äpple - syrligt, gärna Granny Smith

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till glassen, utom ginger beer, med en mixerstav. Sila saften genom en finmaskig sil. Blanda med ginger beer.

  2. Kärna ur och skär äpplet i tunna skivor, gärna på mandolin. Lägg dem i kallt citronvatten.

  3. Häll saften i glassformar och lägg i äppelskivorna längs med kanterna på formarna.

  4. Frys 3–4 timmar, tills glassen är helt genomfryst. Stoppa ner glasspinnarna efter ca 1 1/2 timme, när glassen börjat bli fryst.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!