Bellini-isglass

Bellini-isglass är en cool variant på den italienska klassikern. För ett alkoholfritt alternativ utesluter du vinet och ersätter lite av mineralvattnet med fruktsoda.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 4 persikor - mogna
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 flaska mousserande vitt vin - med eller utan alkohol (75 cl) eller mineralvatten

Gör så här

  1. Koka vatten och socker till en simmig lag. Låt kallna.

  2. Skala och kärna ur persikorna. Mixa dem tillsammans med sockerlagen till en slät puré. Fyll fyra isglassformar med purén och stick ner en pinne i varje. Ställ i ­frysen tills de frysts, 2–3 timmar.

  3. Lossa glasspinnarna ur formarna och ställ dem i glas. Fyll på med mousserande vin eller mineralvatten och servera direkt.

Foto: Lisa Björner

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!