00000

Recept på isglass av vattenmelon. Små chokladbitar gör glassen extra spännande.

För 4-6 glassar:

Ingredienser

500 g vattenmelon, (250 g puré)
1,5 msk vatten
1,5 msk strösocker
10 g mörk choklad, –20 g

Kiwisorbet:

2 kiwi
2 msk vatten
2 msk strösocker
2 msk pressad lime

30 minuter + 8 timmar i frysen

Isglass av vattenmelon med kiwisorbet och choklad – gör så här:

  1. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Mixa den slät med mixerstav.
  2. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Låt kallna. Blanda sockerlag och melonpuré. Grovhacka chokladen och vänd ner i purén.
  3. Fördela smeten i glassformar. Lämna ca 1 cm upp till kanten tom till kiwisorbeten. Ställ formarna i frysen tills de börjar få ett tunt islager på ytan, det tar ca 1 timme. Sätt pinnar i formarna.
  4. Kiwisorbet: Skala kiwin och skär av det gröna fruktköttet utan kärnor. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Låt lagen kallna. Mixa det gröna fruktköttet och blanda det med sockerlag och ­limesaft. Fyll på smeten i formarna. Låt pinnarna frysa ca 8 timmar.
  5. Skölj formarna hastigt i ljummet eller kallt vatten och dra försiktigt men bestämt ut glassarna ur formarna.

vattenmelon-isglass

Provkökets tips!

Skölj formarna snabbt i ljummet vatten och värm dem sedan med handen och dra ut glassarna.

Bästa förvaringen är om de får vara kvar i formarna så att det inte bildas iskristaller runt glassarna. Men om du vill göra många går det bra att ta ut fryst glass ur formarna och styckfrysa på en bricka – innan de packas i fryspåsar.

Fler recept med: Frukt och bär