Isglass av vattenmelon, hallon och citron

Isglass av vattenmelon, hallon och citron är enkla att göra. Fyll frysen med denna både söta och friska isglass.
Emmy Lundström
Emmy Lundström
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 1 kg vattenmelon
  • 125 g hallon - frysta
  • 2 msk vatten
  • 0,5 citron

Gör så här

  1. Koka upp hallon och vatten och låt sjuda ca 2 min. Låt svalna.

  2. Halvera och kärna ur melonen. Skala och skär den i bitar. Lägg bitarna i en mixer. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv 1 msk skal och pressa ut 2 msk saft.

  3. Mixa melon, hallon, citronskal och citronsaft slätt. Häll upp i glassformar och sätt en pinne i varje form. Ställ i frysen ca 6 timmar.

  4. Ta fram glassarna 2–3 min före servering så blir de enklare att lossa från formarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!