Ischokladpaj med mint och granola

Recept på ischokladpaj med mint och granola. Inspirationen till tårtan kommer från barndomens favorit Remikex. Botten är av knaprig granola och nougat. Pajen är godast nätt och jämnt rumstempererad.
Ischokladpaj med botten gjord av knaprig granola och nougat.
Ischokladpaj med botten gjord av knaprig granola och nougat. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad - mörk
  • 100 g kokosolja
  • 3 dl granola - eller Start, gärna med hasselnötsmak
  • 100 g nougat
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 ägg
  • 2 dl florsocker
  • 1 krm pepparmintolja - finns på apoteket (ca 10 droppar)

Garnering

  • 10 polkagrisskruvar - eller ­andra krossade mintkarameller

Gör så här

  1. Smält mörk choklad och 50 g kokosolja i en kastrull. Blanda 2 msk av chokladen med granolan, resten ska användas till mintchokladfyllningen. Lägg granolan i bottnen av en form med löstagbar kant klädd med bakplåtspapper, ca 16 cm i diameter. Ställ kallt.

  2. Smält resterande kokosolja tillsammans med nougat och mjölkchoklad. Häll smeten i formen över granolan. Ställ kallt i frys eller kyl så att den stelnar.

  3. Vispa ägg och florsocker vitt och pösigt. Blanda ner den smälta chokladen och kokosoljan och smaksätt med pepparmintolja. Häll mintchokladfyllningen över granola- och nougatbottnen. Krossa hälften av karamellerna och strö över. Låt stelna ca 3 timmar i kylen. Garnera med resterande skruvar.

Jul

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!