Ischokladpaj med mint och granola
Ingredienser
- 200 g mörk choklad - mörk
- 100 g kokosolja
- 3 dl granola - eller Start, gärna med hasselnötsmak
- 100 g nougat
- 100 g mjölkchoklad
- 2 ägg
- 2 dl florsocker
- 1 krm pepparmintolja - finns på apoteket (ca 10 droppar)
Garnering
- 10 polkagrisskruvar - eller andra krossade mintkarameller
Gör så här
-
Smält mörk choklad och 50 g kokosolja i en kastrull. Blanda 2 msk av chokladen med granolan, resten ska användas till mintchokladfyllningen. Lägg granolan i bottnen av en form med löstagbar kant klädd med bakplåtspapper, ca 16 cm i diameter. Ställ kallt.
-
Smält resterande kokosolja tillsammans med nougat och mjölkchoklad. Häll smeten i formen över granolan. Ställ kallt i frys eller kyl så att den stelnar.
-
Vispa ägg och florsocker vitt och pösigt. Blanda ner den smälta chokladen och kokosoljan och smaksätt med pepparmintolja. Häll mintchokladfyllningen över granola- och nougatbottnen. Krossa hälften av karamellerna och strö över. Låt stelna ca 3 timmar i kylen. Garnera med resterande skruvar.