Ischoklad med nutella – gör så här:
- Hacka chokladen. Ställ ut formarna på en bricka. Lägg choklad, kokosfett och nutella i en skål. Värm i mikro ca 20-30 sek.
- Rör tills all choklad smälter. Värm ev några sek till.
- Häll upp i en liten kanna och fyll formarna. Ställ kallt minst 1 timme. Servera ischokladen kyld.
Kokosolja eller kokosfett?
Ischokladen kan göras med kokosolja eller kokosfett. Den senare gör att det inte smälter lika fort i rumstemperatur. Används kokosolja smälter de fortare i rumstemperatur och kommer de att behöva serveras kylda.
Nutella och palmolja?
- Det som är viktigt när man köper produkter med palmolja, är att kontrollera att det är 100% certifierad palmolja, som inte bidrar till skövling av regnskog.
- Hittar du ingen hasselnötskräm nära dig med 100% certifierad palmolja kan du göra din egna nutella. Klicka här för recept!