00000

Ostkaka är väldigt god även med smultron, hallonglass, vispad grädde och smultronsirap.

För 6 personer

Ingredienser

1,5 dl strösocker
2 dl vatten
5 dl smultron
1 krm vaniljsocker
0,5 tsk citron pressad

Ostkaka:

100 g mandelmassa
200 g kesella (10 %)
2 ägg
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

Garnering:

4 grässtrån
1 dl smultron

Tillbehör:

knäckiga flarn

Isad smultronsoppa med enkel ostkaka

1. Snoppa smultronen. Koka upp socker och vatten. Ta kastrullen från värmen. Rör i smultronen. Mixa soppan med mixerstav och sila. Tillsätt vaniljsocker och citronsaft.
2. Ställ soppan i frysen ca 1 timme, rör om ett par gånger under tiden.
3. Ostkaka: Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Vispa ihop alla ingredienser till ostkakan. Häll smeten i 6 smorda och sockrade ugnssäkra portionsformar, à ca 1 dl.
4. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut och låt ostkakorna  svalna 5-10 min.
5. Stjälp upp ostkakorna i djupa tallrikar. Häll soppan vid sidan om. Garnera med smultron på strån och servera med knäckiga flarn.

Recept på knäckiga flarn hittar du här!