00000

Skaldjuren, frukten och syran passar bra till en smakrik lager.

För 6 person(er)

Ingredienser

200 g uer- eller gösfilé
1 tsk salt
6 kokta havskräftor
6 ostron
1 fast päron
1 silverlök
25 g tagetesört
1 dill knippa
1 citron
1 msk rapsolja kallpressad
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Så gör du:

1. Salta uern och lägg den i ett durkslag ca 20 min.

2. Grilla fisken i en het grillpanna 2-3 min på varje sida. Låt den kallna och skär den i tärningar.

3. Klyv havskräftorna och rensa. Grilla dem ca 2 min. Låt svalna. Ta ut stjärtarna och bryt av klorna.

4. Grilla ostronen tills de öppnar sig, ca 5 min. Vänd dem flera gånger under tiden. Öppna dem helt och ta ur ostronen.

5. Dela, kärna ur och skär päronet i tunna klyftor. Skala och skär silverlöken i tunna klyftor. Plocka tagetes och dill i fina vippor.

6. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.

7. Blanda fisk, skaldjur, päron, lök, tagetes och dill. Blanda i citronskal och -saft. Smaka av med salt och peppar. Fördela salladen i glas eller skålar. Ställ dem i skålar med is.