1 timme
Isad skaldjurscocktail med grillat ostron, dill och citron – gör så här:
- Salta uern och lägg den i ett durkslag ca 20 min.
- Grilla fisken i en het grillpanna 2-3 min på varje sida. Låt den kallna och skär den i tärningar.
- Klyv havskräftorna och rensa. Grilla dem ca 2 min. Låt svalna. Ta ut stjärtarna och bryt av klorna.
- Grilla ostronen tills de öppnar sig, ca 5 min. Vänd dem flera gånger under tiden. Öppna dem helt och ta ur ostronen.
- Dela, kärna ur och skär päronet i tunna klyftor. Skala och skär silverlöken i tunna klyftor. Plocka tagetes och dill i fina vippor.
- Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.
- Blanda fisk, skaldjur, päron, lök, tagetes och dill. Blanda i citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Fördela salladen i glas eller skålar. Ställ dem i skålar med is.