00000

En mycket läskande och fräsch dessert. Rabarbern behåller sin krispighet eftersom den inte är kokt. Recepetet på amarattokakor hittar du här: http://www.alltommat.se/recept?recipeid=4319

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g rabarber
2,5 dl strösocker
2,5 dl vatten
2,25 dl sött vitt vin, gärna muscat

Tillbehör:

1 dl rabarberlag
0,5 l vaniljglass
4 krossade amarettokakor
1 tsk amarettolikör
1 msk rabarberlag
1 tsk mynta, färsk

1. Skölj och skala ev rabarbern.
Skär den i mycket tunna, sneda skivor.
2. Koka ihop socker, vatten och vin i en kastrull, 5 minuter.
Häll den heta sockerlagen över rabarbern. Lår kallna. Spara 1 dl av lagen till serveringen.
3. Ställ in i frysen tills rabarbern blivit kristalliserad, minst 3 timmar.
4. Servering: Koka ihop rabarberlagen tills den blir simmig.
Skeda upp rabarbern direkt från frysen på tallrikar. Lägg en kula vaniljglass ovanpå, strö över krossade amarettokakor, några droppar likör och lite rabarberlag
vid sidan om. Garneramed mynta.