3.93.93.93.93.9

Luftig, lätt och lyxig. Irish coffee-mousse är den perfekta efterrätten för alla som älskar choklad, kaffe och whiskey. En lättfixad vinterdessert.  

För 6 personer:

Ingredienser

125 g choklad, mörk (50 %)
0,5 dl espresso, kall
1 msk whisky
2 msk farinsocker
2 ägg

Topping:

2 dl vispgrädde
kakao

15 minuter + 1 timme i kyl

Irish coffee-mousse –gör så här:

  1. Hacka chokladen och smält den i en bunke i mikro eller över vattenbad. Rör i kaffe, whisky och socker.
  2. Dela äggen och blanda ner äggulorna i chokladen.
  3. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd försiktigt ner dem med stora luftiga tag i chokladen. Fördela moussen i glas och ställ dem i kylen ca 1 timme.
  4. Lättvispa grädden. Klicka grädden på moussen och pudra över kakao. Servera.
Kökstipset! Irish coffee-mousse kan förberedas 2–3 timmar i förväg. Klicka på grädden vid servering.
Fler recept med: Efterrätt och dessert