Inlagda päron med lime och ingefära

De sötsyrliga inlagda päronen passar utmärkt till glass.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g strösocker
  • 5 dl vatten
  • 4 cm ingefära - färsk (20 g)
  • 5 päron - hårda
  • 0,5 lime

Gör så här

  1. Koka upp socker och vatten. Skala och skiva ingefäran tunt. Skiva limen.

  2. Kärna ur och skär päronen i 8 klyftor vardera. Lägg ingefära, lime och päron i sockerlagen och sjud ca 10 min tills de är mjuka. Låt päronen kallna i lagen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!