Inlagda musslor

Tänk på att musslorna måste kokas först.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 påse musslor - (ca 1 kg)
  • 1 vitlöksklyfta
  • lök - liten gul
  • 2 dl vatten
  • 1 krm svartpeppar - grovmald
  • 0,5 dl ättiksprit - (12%)
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk senapsfrön - gula
  • 2 lagerblad
  • 1 chili - t ex röd spansk peppar, finhackad
  • 2 salladslökar - finstrimlade
  • 2 msk mynta - färsk,finhackad
  • ev salt

Gör så här

  1. Tvätta musslorna väl. Släng de med trasiga skal och de som inte sluter sig när du knackar på dem.

  2. Skala och hacka vitlök och lök. Blanda vatten, peppar, vitlök och lök i en rymlig kastrull. Koka upp och lägg i musslorna. Låt koka under lock på hög värme ca 5 min. Rör om någon gång under tiden. Kasta de musslor som inte öppnat sig. Ställ musslorna åt sidan.

  3. Blanda samman ättiksprit, vatten, socker, lätt krossade senapsfrön, smulade lagerblad, chili, salladslök och mynta. Smaka ev av lagen med lite salt.

  4. Ta upp musslorna och plocka ut dem ur skalen. Lägg dem i ättikslagen. Ställ inläggningen kallt ca 2 timmar före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!