00000

Tänk på att musslorna måste kokas först.

För 10 personer

Ingredienser

1 påse musslor, (ca 1 kg)
1 vitlöksklyfta
lök, liten gul
2 dl vatten
1 krm svartpeppar, grovmald
0,5 dl ättikssprit, (12%)
1,5 dl vatten
0,5 dl strösocker
1 tsk senapsfrön, gula
2 lagerblad
1 chili, t ex röd spansk peppar, finhackad
2 salladslökar, finstrimlade
2 msk mynta, färsk,finhackad
ev salt

Inlagda musslor

 

1. Tvätta musslorna väl. Släng de med trasiga skal och de som inte sluter sig när du knackar på dem.
2. Skala och hacka vitlök och lök. Blanda vatten, peppar, vitlök och lök i en rymlig kastrull. Koka upp och lägg i musslorna. Låt koka under lock på hög värme ca 5 min. Rör om någon gång under tiden. Kasta de musslor som inte öppnat sig. Ställ musslorna åt sidan.
3. Blanda samman ättiksprit, vatten, socker, lätt krossade senapsfrön, smulade lagerblad, chili, salladslök och mynta. Smaka ev av lagen med lite salt.
4. Ta upp musslorna och plocka ut dem ur skalen. Lägg dem i ättikslagen. Ställ inläggningen kallt ca 2 timmar före servering.

Fler recept med: Förrätter, Midsommar, Övrigt, Skaldjur