Inlagda gulbetor

Gulbetorna går förstås att byta ut mot rödbetor.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg gulbetor

Inläggningslag

  • 1,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 5 dl vatten
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk vitpeppar - hel

Gör så här

  1. Koka betorna ca 30 min tills de är precis mjuka. Häll av vattnet. Låt dem svalna något. Skala under rinnande kallt vatten.

  2. Klyfta och lägg i burk med lock.

  3. Blanda och koka upp ättika, vatten, socker och vitpeppar. Täck betorna med den heta lagen och sätt på locket. Ställ kallt minst 12 timmar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!