Inlagda gröna tomater

Inlagda gröna tomater passar till mycket, men framför allt till grillat och grytor.

Inlagda gröna tomater

  1. Pricka tomaterna på några ställen med en stoppnål eller provsticka.
  2. Koka dem i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt dem rinna av. Skär dem i klyftor. Skala och klyfta löken. Skala och skiva vitlöken.
  3. Blanda samman lagen i en kastrull och koka upp.  Lägg i tomater, lök, vitlök, och senapsfrön. Låt alltsammans sjuda ca 10 min tills tomaterna känns mjuka men har lite spänst kvar.
  4. Ta upp tomaterna och löken med hålslev och lägg i väl rengjorda mindre glasburkar.
  5. Låt lagen koka ihop ca 5 min utan lock och häll den sedan på tomat- och lökbitarna. Sätt lock på burken och låt inläggningen svalna.
  6. Förvara den kallt så håller den flera veckor.

Recept från