Inlagda citroner

Inlagda citroner är goda att äta som tillbehör till grillrätter eller mixas i en dressing. 
Carina Wall
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 8 citroner - + 1 , gärna små tunnskaliga ekologiska
  • 3 msk salt
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 lagerblad
  • 1 l vatten
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Skölj citronerna i ljummet vatten. Halvera 8 citroner och salta snittytorna. Lägg dem tätt i en väl rengjord glasburk, salta mellan lagren. Lägg i chili och lagerblad. Halvera 1 citron och pressa ut saften. Häll saften i burken.

  2. Koka upp vattnet och häll det över citronerna. Häll försiktigt över oljan. Låt svalna.

  3. Ställ burken i kylen ca 4 veckor före användning. Citronerna kan förvaras ca 1 månad i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!