Inlagd zucchini

Lägg säsongens grönsaker på burk och spara till mörka höstkvällar. God inlagd zucchini passar bra till bland annat köttfärsrätter.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 zucchini - gul och grön
  • 1 silverlök - eller gul lök, liten
  • 2 dl ättiksprit - (12%)
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vatten
  • 2 tsk senapsfrön - gula eller bruna
  • 3 msk persilja - grovt hackad

Gör så här

  1. Halvera zucchinin på längden och skär den i ½ cm tjocka skivor. Skala och skär löken i tunna klyftor.

  2. Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp. Lägg i senapsfrön och dra kastrullen från värmen. Låt lagen kallna.

  3. Varva zucchiniskivor, lök och persilja i en burk. Häll på lagen och låt stå kallt över natten.

  4. Servera den inlagda zucchinin som pressgurka till kött och köttfärsrätter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!