4.24.24.24.24.2

Lägg säsongens grönsaker på burk och spara till mörka höstkvällar. God inlagd zucchini passar bra till bland annat köttfärsrätter.

För 2 1/2 liter

Ingredienser

2 zucchini, gul och grön
1 silverlök, eller gul lök, liten
2 dl ättiksprit, (12%)
4 dl strösocker
6 dl vatten
2 tsk senapsfrön, gula eller bruna
3 msk persilja, grovt hackad

Inlagd zucchini – gör så här

  1. Halvera zucchinin på längden och skär den i ½ cm tjocka skivor. Skala och skär löken i tunna klyftor.
  2. Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp. Lägg i senapsfrön och dra kastrullen från värmen. Låt lagen kallna.
  3. Varva zucchiniskivor, lök och persilja i en burk. Häll på lagen och låt stå kallt över natten.
  4. Servera den inlagda zucchinin som pressgurka till kött och köttfärsrätter.
Fler recept med: Grönsaker, Smårätter, Vegetariskt