Inlagd svamp

En ganska kraftigt syrad lag smaksätter svampen. Svampen håller sig minst 2 veckor i kylen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g blandsvamp - kantareller, skogschampinjoner, karljohan, ostronskivling
  • 2 - 3 msk salt
  • 1 dl vatten

Till lagen

  • 2 dl ättiksprit - (12%)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk svartpepparkorn - grovstötta

Gör så här

  1. Putsa svampen och halvera den eller skär i fjärdedelar, om de är stora.

  2. Varva svampen med salt i en kastrull. Häll på vattnet och låt ånga under lock 2–3 min tills svampen mjuknar. Låt svampen rinna av och häll upp den i en glasburk.

  3. Koka upp ingredienserna till lagen och sjud ca 3 min tills sockret lösts sig.  Häll den varma lagen över svampen och låt stå och dra tills lagen kallnat.

  4. Sätt på lock och förvara svampen i kylen. Servera som pickles till kötträtter eller som småplock före maten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!