00000

Den inlagda sillen räcker till havtornssill och svartvinbärssill.

För 1 sats inlagd sill

Ingredienser

3 burkar inläggningssill (à 420 g)

Ättikslag

2 små morötter
1 lök röd eller gul
2 dl ättiksprit (12 %)
4 dl strösocker
6 dl vatten
1 lagerblad
15 kryddpepparkorn
6 nejlikor hela

Inlagd sill – gör så här:

  1. Skala och skiva morötter och lök. Blanda ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och tillsätt kryddor, morötter och lök. Låt lagen kallna.
  2. Låt sillen rinna av och lägg den i en stor glasburk eller bunke. Häll över ättikslagen så att det täcker och låt stå 2 dygn i kylen.
  3. Ta upp sillen ur lagen. Torka den med hushållspapper och skär i portionsbitar. Lägg tillbaka sillen i lagen eller använd den till havtornssill och svartvinbärssill.

 

Fler recept med: Fisk, Jul, Påsk, Sill, Smårätter