Inlagd sill

Den inlagda sillen räcker till havtornssill och svartvinbärssill.
Allt om Mat
Foto: Linda Nestor

Ingredienser

  • 3 burkar inläggningssill - (à 420 g)

Ättikslag

  • 2 små morötter
  • 1 lök - röd eller gul
  • 2 dl ättiksprit - (12 %)
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 15 kryddpepparkorn
  • 6 nejlikor - hela

Gör så här

  1. Skala och skiva morötter och lök. Blanda ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och tillsätt kryddor, morötter och lök. Låt lagen kallna.

  2. Låt sillen rinna av och lägg den i en stor glasburk eller bunke. Häll över ättikslagen så att det täcker och låt stå 2 dygn i kylen.

  3. Ta upp sillen ur lagen. Torka den med hushållspapper och skär i portionsbitar. Lägg tillbaka sillen i lagen eller använd den till havtornssill och svartvinbärssill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!