Inlagd sherrysill

Inlagd sill med smak av söt sherry.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 burkar inläggningssill - (à 420  g)
  • 0,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 2 - 3 msk sherry - söt, t ex Don PX-sherry
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk senapsfrön - gula
  • 1 rödlök

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av. Skär den i ca 1 cm breda bitar. Rör ihop ättika, socker och vatten. Häll i sherry och tillsätt kryddor.

  2. Skala och strimla löken. Varva sillbitar och lök i en glasburk och häll på lagen.

  3. Låt stå i kylen att mogna 2 dygn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!