Inlagd rotselleri med kanel

Andra rotfrukter kan läggas in på samma sätt, t ex palsternacka.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg rotselleri
  • 4,5 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 3 kanelstänger
  • 1,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala rotsellerin och skär den i stavar. Koka den halvmjuk i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av och lägg sellerin i burkar.

  2. Koka upp vatten, socker, ättika, kanel och salt och rör så att sockret löses upp. Häll den varma lagen över sellerin och låt kallna.

  3. Låt sellerin stå i kylen ca 1 vecka för att mogna.Sellerin är god till allt slags kött och kyckling.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!