Inlagd rödkål

Inlagd rödkål ska du börja med i god tid, kålen är färdig efter 2 dygn.
Monica Eisenman
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 500 g rödkål
  • 2 msk salt

Lag

  • 1 bit ingefära - färsk (15 g)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 1 lagerblad
  • 1 kanelstång
  • 0,5 tsk senapsfrön
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 svartpepparkorn
  • 3 kryddnejlikor - hela
  • 1 remsa apelsinskal - ca 1 x 5 cm

Gör så här

  1. Skär bort mittstocken på rödkålen och strimla kålen fint. Blanda den med salt i en bunke och låt stå i kylen ca 24 timmar.

  2. Skölj kålen i kallt vatten och låt rinna av. Tryck ner den i varma, väl rengjorda glasburkar.

  3. Lag: Skala och skiva ingefäran. Koka ingredienserna till lagen så att sockret löses upp. Häll den heta lagen i burkarna så att den täcker kålen. Sätt på lock och låt kallna. Låt stå i kylen ca 1 dygn före servering.

Jul

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!