4.24.24.24.24.2

Inlagd morot bakas först hel i ugnen för att sedan ligga i en ättikslag.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

4 morötter, stora
2 dl grovsalt
2 msk rapsolja
1,5 dl strösocker
0,5 dl ättiksprit, (12 %)
2,5 dl vatten
5 vitpepparkorn
2 msk dill, hackad

Garnering:

dill

Tillbehör:

hovmästarsås

15 minuter + 40 minuter i ugn + 12 timmar i lag

Inlagd morot – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Häll saltet i en ugnssäker form. Skala morötterna och lägg dem i formen. Ringla över olja.
  2. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min, morötterna ska ha kvar en liten kärna i mitten.
  3. Koka upp socker, ättika, vatten och vitpeppar. Låt lagen svalna.
  4. Lägg lagen och morötterna i en skål, det gör inget om det sitter fast lite salt på morötterna. Låt ligga i kylen ca 12 timmar.
  5. Skär morötterna i mindre bitar och blanda den med hackad till. Garnerna med plockad dill. Servera med hovmästarsås.
Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Jul