Sillen bör ligga ca 2 dygn i sin lag för att få den rätta smaken. Jesper serverar extra hackad lök i en skål bredvid.

För 8 person(er)

Ingredienser

420 g sillfiléer urvattnade
3 dl vatten
1 dl ättikssprit (12 %)
2 dl strösocker
1 rödlök
1 liten morot
1 liten bit pepparrot
15 vitpepparkorn
10 kryddpepparkorn
4 lagerblad

Till servering

1 dl gul- och rödlök hackad
0,5 knippe gräslök

Taubes inlagda löksill – gör så här:

  1. Skär sillen i ca 2 cm stora bitar. Koka upp vatten. ättika och socker i en kastrull. Låt lagen kallna.
  2. Skala och skiva lök och morot. Skär pepparroten i små tärningar.
  3. Grovkrossa vit- och kryddpepparkornen i en mortel. Varva sill, lök, morot, pepparrot, peppar och lagerblad i en glasburk. Häll lagen över sillen.
  4. Låt sillen stå svalt ca 2 dygn före servering.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette