00000

Klassisk inlagd sill som fått extra krydda av enbär och rosépeppar.

För 10 person(er)

Ingredienser

400 g sillfiléer salta, urvattnade
1 dl ättiksprit
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 purjolök 10 cm
1 rödlök liten
0,5 fänkål liten
1 tsk kryddpeppar
1 tsk fänkålsfrön hela, stötta i mortel
5 nejlikor
5 enbär
1 lagerblad
1 tsk rosépeppar,

Inlagd kryddsill – gör så här:

  1. Rör ättika och socker tills sockret är smält. Blanda i vattnet. Ansa, skölj och skär purjolöken i ringar. Skala och skär rödlöken i strimlor. Ansa och skiva fänkålen tunt.
  2. Blanda alla kryddor. Skär upp sillfi léerna i jämna bitar och varva sill, rödlök, purjolök, fänkål och kryddorna i en burk. Häll över lagen. Sätt på lock. Låt sillen stå kallt minst ett dygn.
Fler recept med: Fisk, Jul, Övrigt, Påsk