4.74.74.74.74.7

Klassisk inlagd sill som fått extra krydda av enbär och rosépeppar.

För 10 personer:

Ingredienser

400 g sillfiléer, salta, urvattnade
1 dl ättiksprit, (12 %)
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 bit purjolök, (10 cm)
1 rödlök, liten
0,5 fänkålsstånd, liten
1 tsk kryddpeppar
1 tsk fänkålsfrön, hela, stötta i mortel
5 nejlikor
5 enbär
1 lagerblad
1 tsk rosépeppar

Inlagd kryddsill – gör så här:

  1. Rör ättika och socker tills sockret är smält. Blanda i vattnet. Ansa, skölj och skär purjolöken i ringar. Skala och skär rödlöken i strimlor. Ansa och skiva fänkålen tunt.
  2. Blanda alla kryddor. Skär sillfiléerna i jämna bitar. Varva sill, rödlök, purjolök, fänkål och kryddorna i en burk. Häll över lagen. Sätt på lock. Låt sillen stå kallt ca ett dygn.
Fler recept med: Buffémat, Fisk, Jul, Sill