Inlagd gurka - äktsvenskt på bordet! Ju solmognare melon desto sötare brytning mot syrligheten.

För 8 portioner

Ingredienser

1/2 gurka
1 liten honungsmelon

Lag

1 dl vatten
2 msk gula senapsfrön
1 dl strösocker
1 dl äppelcidervinäger

25 min + 1 dygn i kylen

Inlagd gurka och melon – gör så här:

  1. Lag: Blanda vatten, senapsfrön, socker och vinäger i en kastrull. Koka upp. Låt lagen svalna.
  2. Skölj gurkan. Skiva den tunt på längden med en potatisskalare utan att ta med kärnorna. Skala melonen. Skiva melonköttet tunt.
  3. Varva gurka och melon i en skål. Häll över lagen. Lägg över en tallrik så att det sluter tätt. Lägg något tungt ovanpå så att blandningen kommer under press. Låt smakerna mogna i kylen 1 dygn.