Inkokta plommon

Inkokta plommon är jättegoda att ha på­­ ­lager i kylen och servera tillsammans med en klick vaniljglass eller vispgrädde.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 kg plommon
  • 4 dl vatten
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,5 vaniljstång
  • 2 msk citron - pressad

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en stor kastrull. Picka plommonen och sänk ner dem i det kokande vattnet tills skalen spricker. Ta upp och skala dem. Lägg plommonen i burkar.

  2. Koka upp vatten, socker och vaniljstång och låt sjuda ca 2 min, till en klar sockerlag. Smaksätt med citronsaft. Häll den heta lagen över plommonen. Låt dra ca 1 timme.

  3. Håller cirka en vecka i burk med lock i kylen.

Foto: Lisa Björner

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!