00000

Väldigt bråttom? Använd konserverade päron och ljumma dem i mikron.

För 4 portioner

Ingredienser

4 dl vatten
2 dl strösocker
1/2 citron, saften
4 päron
100 g mörk mintchoklad, (70 %)
2 1/2 dl turkisk yoghurt
1/2 kruka mynta

20 min + tid att svalna

Inkokta päron med mintchokladkräm

 

1. Koka upp vatten, socker och citronsaft.
2. Skala päronen och låt dem småkoka i lagen 15 min. Låt svalna.
3. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
4. Blanda snabbt ihop choklad och 1 dl yoghurt i en bunke. Vänd in resten av yoghurten till en kräm. Ställ kallt till servering.
5. Servera päronen ljumma eller kalla med en sked chokladkräm. Toppa med färsk mynta.

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Övrigt