Inkokta päron är goda att servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
För 10 person(er)
Ingredienser
10
päron, fasta
1
vaniljstång
2
citrongräs
1,5 l
vatten
4 dl
strösocker
4 msk
citron, pressad
Inkokta päron – gör så här:
Skala päronen. Halvera vaniljstången och skrapa ut fröna. Ta bort torra delar på citrongräset. Skär i grova bitar och dunka dem lätt med baksidan av en kniv.
Koka upp vatten, socker, vaniljstång, vaniljfrön, citron-
gräs och citronsaft i en kastrull.
Lägg i päronen och koka på medelvärme under lock tills päronen är mjuka, med en hårdare kärna i mitten, ca 15 min.
Lägg päronen i varma, rengjorda burkar. Häll över lagen.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.