Inkokta päron med citrongräs

Inkokta päron är goda att servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 10 päron - fasta
  • 1 vaniljstång
  • 2 citrongräs
  • 1,5 l vatten
  • 4 dl strösocker
  • 4 msk citron - pressad

Gör så här

  1. Skala päronen. Halvera vaniljstången och skrapa ut fröna. Ta bort torra delar på citrongräset. Skär i grova bitar och dunka dem lätt med baksidan av en kniv.

  2. Koka upp vatten, socker, vaniljstång, vaniljfrön, citron- gräs och citronsaft i en kastrull.

  3. Lägg i päronen och koka på medelvärme under lock tills päronen är mjuka, med en hårdare kärna i mitten, ca 15 min.

  4. Lägg päronen i varma, rengjorda burkar. Häll över lagen.

  5. Dekorera gärna med guldsnören.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!