Inkokta päron med citrongräs

00000

Inkokta päron är goda att servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

För 10 person(er)

Ingredienser

10 päron, fasta
1 vaniljstång
2 citrongräs
1,5 l vatten
4 dl strösocker
4 msk citron, pressad

Inkokta päron – gör så här:

  1. Skala päronen. Halvera vaniljstången och skrapa ut fröna. Ta bort torra delar på citrongräset. Skär i grova bitar och dunka dem lätt med baksidan av en kniv.
  2. Koka upp vatten, socker, vaniljstång, vaniljfrön, citron-
    gräs och citronsaft i en kastrull.
  3. Lägg i päronen och koka på medelvärme under lock tills päronen är mjuka, med en hårdare kärna i mitten, ca 15 min.
  4. Lägg päronen i varma, rengjorda burkar. Häll över lagen.
  5. Dekorera gärna med guldsnören.
Fler recept med: Frukt och bär, Jul