Inkokta lingonpäron

Inkokta lingonpäron är en klassisk efterrätt som både stora och små gillar. Bra att ha på lut i en burk i kylen. Serveras med vaniljglass eller vispad grädde.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 8 päron - medelstora, hårda
  • 450 g lingon - frysta
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vatten
  • 1,5 dl citron - pressad

Tillbehör

  • vaniljglass - eller vispad grädde

Gör så här

  1. Koka upp lingon, socker, vatten och citronsaft i en gryta. Låt sjuda ca 10 min.

  2. Skala päronen och lägg dem i grytan. Låt koka tills päronen är mjuka, 30–40 min.

  3. Ta försiktigt upp päronen och lägg dem i en väl rengjord glasburk. Sila bort lingonen och häll den varma lagen över päronen. Förslut på en gång.

  4. Förvara burken kallt, då håller den ca 4 månader. Servera päronen med vaniljglass eller vispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!