00000

Spara den örtcrème som blir över och servera till grillat kött. Supergott!

För 20 pers på buffé

Ingredienser

Inkokta laxkuber med örtcrème

2 kilo laxfilé med skinn
1 gul lök
2 liter vatten
1/2 dl salt
1/2 dl strösocker
1 tsk nymald svartpeppar
2 lagerblad

Örtkräm

2 burkar kesella 10 % (à 250 g)
400 g naturell färskost
2 krukor basilika
2 krukor gräslök
2 tsk pressad citron
2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Garnering

1 ask smörgåskrasse
nymald svartpeppar

50 min

Inkokta laxkuber med örtcrème

 

1. Skär bort skinn och ben från laxen. Skär laxen i kuber, ca 3 x 3 cm. Lägg dem i en form.

2. Skala och skär löken i klyftor. Koka upp vattnet med lök, salt, socker, peppar och lagerblad. Häll den kokande lagen över laxen och låt kallna.

3. Mixa kesella, färskost, basilika och gräslök i en matberedare till en slät, grön crème. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Lägg hälften av crèmen i en spritspåse och resten i en skål.

4. Ta upp och låt laxen rinna av. Lägg den på ett serveringsfat. Spritsa örtcrème på varje kub. Garnera med smörgåskrasse och peppar. Servera med extra örtcrème