00000

Laxen serveras varm med den sötstarka såsen gjord på gurka, rödlök och äpple och kryddad med sweet chili.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g skinn- och benfri laxfilé
0,5 l vatten
3 msk äppel- och balsamvinäger
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
2 citronskivor

Gurksallad

1 litet äpple
1 rödlök
130 g gurka
1 msk smör
2 msk sweet chilisås
2 krm salt

Potatismos

300 g potatisar
1 dl lättmjölk
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar nymald

1. Blanda vatten, vinäger, salt, peppar och citron i en låg vid kastrull.
Låt koka upp och lägg ner laxskivorna. Låt laxen sjuda ca 3 min, tills innertemperaturen är 58°. Låt den ligga i kvar i kokspadet till servering.
2. Gurksallad: Skala och skär äpple och lök i 1/2 cm-stora tärningar.
Tärna gurkan. Stek äpple, lök och gurka i smör i en stekpanna i ca 2 min. Rör ner chilisås och salt.
3. Servera med potatismos och gärna en citronklyfta.