00000

30 min
En rätt som passar både som middag eller som del på en buffé. Servera bröd eller ris till.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g laxfilé, skinn- och benfri
5 dl vatten
1,5 tsk salt
3 msk sesamfrön
1 squash
1 röd paprika
1 gul paprika
1 msk olja
1 burk böngroddar, (400 g)
2 msk japansk soja
0,5 tsk salt

ingefärsröra

2 dl lätt crème fraiche
2 msk ingefära, färskriven
0,5 tsk salt
2 msk gräslök, hackad

1. Skär laxen i stora kuber, ca 3 x 3 cm. Koka upp vattnet med saltet i en låg vid panna. Lägg i laxen och låt koka upp på nytt. Ta pannan åt sidan och låt stå med locket på ca 10 min. Kyl laxen i spadet.
2. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Lägg dem på ett fat.
3. Skär squashen i strimlor. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs squash och paprika i oljan i en wok eller stor stekpanna. Låt böngroddarna rinna av. Vänd ner dem i pannan och stänk över soja. Salta och låt grönsakerna kallna.
4. Röra: Blanda samman ingredienserna till ingefärsröran.
5. Lägg ut grönsakerna på ett serveringsfat och lägg laxkuberna ovanpå. Strö över sesamfrön och servera med ingefärsröra och bröd.