Ingefärstryffel 4.54.54.54.54.5(2) Syltad ingefära kontrasterar fint mot den mörka chokladen i tryfflarna. Skriv ut För 30 tryfflar Ingredienser 250 g choklad, mörk (70 %) 1 dl vispgrädde 30 g ingefära, syltad riven 3-4 msk kakao Ingefärstryffel – gör så här: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen under omrörning. Rör tills chokladen smält. Blanda försiktigt ner ingefäran. Täck över tryffelsmeten och ställ i kylen 3 timmar. Rulla 30 små tryfflar som väger ca 10 g. Lägg några tryfflar i en tallrik med kakao. Snurra tallriken tills pulvret täcker dem runtom. Ställ kallt ca 30 min. Den som inte är nöjd med formen på tryfflarna rullar dem lite till med varsamma händer. Lägg tryfflarna i små knäckformar. Förvara dem svalt i burk med tättslutande lock. Fler recept med: Godis, Jul, Julgodis Sill Julens överblivna sill med potatiskräm, ost, löjrom och krispigt bröd 30 minuter Vegetariskt Köttbullar och vegobullar med senap och timjan 30 minuter Korv och chark Soppgryta med julrester 25 minuter Jul Saffranspannacotta med apelsinsallad 15 minuter + 3 timmar i kyl