Ingefärstryffel

Syltad ingefära kontrasterar fint mot den mörka chokladen i tryfflarna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g choklad - mörk (70 %)
  • 1 dl vispgrädde
  • 30 g ingefära - syltad riven
  • 3 - 4 msk kakao

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen under omrörning. Rör tills chokladen smält.

  2. Blanda försiktigt ner ingefäran. Täck över tryffelsmeten och ställ i kylen 3 timmar.

  3. Rulla 30 små tryfflar som väger ca 10 g.

  4. Lägg några tryfflar i en tallrik med kakao. Snurra tallriken tills pulvret täcker dem runtom.

  5. Ställ kallt ca 30 min. Den som inte är nöjd med formen på tryfflarna rullar dem lite till med varsamma händer.

  6. Lägg tryfflarna i små knäckformar. Förvara dem svalt i burk med tättslutande lock.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!