25 min
Ingefärstofu med morotsnudlar
1. Skär tofun i sockerbitsstora kuber.
Skala och finriv vitlök och ingefära.
Blanda vitlök, ingefära, soja och rapsolja
i en skål. Vänd i tofun och låt den marinera 10 min, gärna i en plastpåse.
2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten
för att avstanna kokningen, låt rinna av.
3. Skala morötterna. Fortsätt att hyvla tunna remsor med en potatisskalare.
4. Stek tofun i marinaden tills den har
fått fin färg runt om, ca 3 min.
5. Tillsätt nudlar och morötter och låt
allt fräsa 1–2 min. Tillsätt citronsaft, sweet chilisås och sesamolja och låt
fräsa 1–2 min.
6. Grovhacka och strö över mandlarna. Plocka och strö över koriandern.