00000

Ingefärsmarmeladen kan göras dagen före och värmas innan den penslas på laxen.

För 8 person(er)

Ingredienser

350 g laxfilé skinn- och benfri

Ingefärsmarmelad:

1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 msk ingefära färsk och finhackad
1 röd pepparfrukt spansk peppar
2 limefrukter skal + saft
0,5 dl strösocker
0,5 dl vitt vin
1 msk Maizena majsstärkelse
2 krm salt

1. Finhacka schalottenlök, vitlök, ingefära och pepparfrukt.
Finriv limeskalet. Pressa limesaften och spara den.
2. Koka upp schalottenlök, vitlök, ingefära och limeskal tillsammans med strösocker och vitt vin. Låt koka utan lock tills vätskan dunstat nästan helt.
3. Vispa ut majsstärkelse i limesaften. Rör ner blandningen i kastrullen. Salta. Ge blandningen ett uppkok. Dra kastrullen från plattan.
4. Skiva laxen så tunt som möjligt med en vass kniv. Fördela skivorna på tallrikar. Pensla rikligt med marmelad ovanpå.
5. Låt stå i rumstemperatur 15 min och servera med salt och nymald svartpeppar.