Ingefärsmarinerad lax med bulgur

Det är även gott att grilla laxen ett par minuter på varje sida.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 1 ingefära - bit, färsk (ca 20 g)
  • 2 tsk honung - flytande
  • 1 tsk salt
  • 100 g chévre

Bulgur

  • 3 dl bulgur
  • 6 dl hönsbuljong - (tärning + vatten)
  • 4 salladslökar
  • 1 dl oliver - urkärnade, svarta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Skär laxen i fyra bitar. Skala och riv ingefäran. Blanda ingefära, honung och salt. Bred ut blandningen på laxen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Koka bulgurn i hönsbuljong i en kastrull enligt förpackningens anvisning.

  3. Strimla salladslöken och blanda ner i bulgurn tillsammans med oliverna. Skiva osten och lägg den på laxen.

  4. Servera den ugnsbakade laxen med bulgurn. Garnera eventuellt med rosmarin och limeklyftor.

Ca 566 kcal per portion, 36 g fett, 42 g protein, 43 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!