00000

Det är även gott att grilla laxen ett par minuter på varje sida.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g laxfilé
1 ingefära bit, färsk (ca 20 g)
2 tsk honung flytande
1 tsk salt
100 g chévre

Bulgur:

3 dl bulgur
6 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
4 salladslökar
1 dl oliver urkärnade, svarta

1. Sätt ugnen på 150°. Skär laxen i fyra bitar. Skala och riv ingefäran. Blanda ingefära, honung och salt. Bred ut blandningen på laxen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
2. Koka bulgurn i hönsbuljong i en kastrull enligt förpackningens anvisning.
3. Strimla salladslöken och blanda ner i bulgurn tillsammans med oliverna. Skiva osten och lägg den på laxen.
4. Servera den ugnsbakade laxen med bulgurn. Garnera eventuellt med rosmarin och limeklyftor.

Ca 566 kcal per portion, 36 g fett, 42 g protein, 43 g kolhydrater