Ingefärslax med färskpotatisstomp

Recept på ingefärslax med färskpotatisstomp. Sesamolja varierar i styrka beroende på märke, så prova dig fram så att du får lagom mycket smak.

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 800 g färskpotatis
  • 1,5 msk citron - pressad
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 kruka gräslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk ingefära - riven
  • 200 g sugar snaps
  • citronklyftor
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Blanda citronsaft, 1 msk olja, 3 msk vatten och sesamolja.

  2. Mosa potatisen med en gaffel och tillsätt dressingen. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Hacka gräslöken och blanda ner i stompet, spara lite till garnering.

  3. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, ingefära, 2 msk olja och 1 tsk salt. Gnid in laxen med blandningen och grilla eller stek den ca 3 min på varje sida, till 58° innertemperatur.

  4. Strimla sugar snapsen. Servera laxen med potatisstomp, sugar snaps och citronklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!