Ingefärskyckling, het

Den här kryddstarka rätten innehåller ingefära, vitlök, lime, spansk peppar och sweet chilisås. Spansk peppar och sweet chilisås finns i olika styrka och hittas lättast i asiatiska butiker men finns ofta i större livsmedelsbutiker.

Ingefärskyckling, het – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingfiléerna i 1/2 msk smör och 1/2 msk oljan i en stekpanna.
  2. Salta och peppra och lägg filéerna i en smord ugnssäker form.
  3. Skala och klyfta schalottenlökarna och bryn dem i resten av smöret och oljan på medelstark värme ca 3 min. Tillsätt ingefära, vitlök och spansk peppar, stek ytterligare någon minut. Fördela blandningen över kycklingfiléerna.
  4. Lös upp buljongtärningen i vattnet. Tillsätt grädde, sweet chili, chilisås, limesaft och skal samt salt och peppar. Häll såsen i formen och gratinera i mitten av ugnen ca 15 min. Strö över parmesanosten och gratinera ytterligare 5 min tills rätten fått fin färg.

Servera med stekt broccoli, basmati- eller jasminris.

Recept från