Ingefärskakor

Knapriga kakor med tydlig ingefärssmak som du kan hoppa över om du hellre vill ha en vaniljkaka – eller byta mot kanel om du vill ha en kanelkaka! Lätta att baka i god tid före jul och bra att frysa in.

Ingefärskakor – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa, rör eller mixa smör, socker och sirap poröst.
  2. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner dem till smörblandningen.
  3. Dela ev degen i två delar och knåda den i bunke eller på bordet tills den är blank. Är det svårt att få den att gå ihop kan några droppar vatten tillsättas.
  4. Forma rullar, långa som plåten, och lägg dem två och två på plåtar med bakplåtspapper (rullarna behöver inte plattas till, de flyter ut under gräddningen).
  5. Grädda längderna mitt i ugnen 13-15 min. Ta ut och låt dem svalna något innan de skärs i sneda kakor.

Älskar du också att baka? Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.
 
”Baka

Recept från