Ingefärsdoftande rotfruktssallad

Många olika rotfrukter gör fatet färgstarkt och efter rostningen blandas de med en mild dressing.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 kg rotfrukter - potatis, blå kongo, gulbetor, morötter, palsternackor
  • 2 rödlök
  • 1 msk flingsalt
  • 2 krm peppar
  • 2 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl svarta oliver
  • 0,5 dl olivolja

Ingefärsdressing

  • 1 msk gräslök
  • 2 vitlöksklyfta
  • 2 tsk ingefära - riven färsk
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk vitt vin - går även bra med äppelcidervinäger
  • 2 msk honung
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,5 dl majonnäs

Servering

  • 1 pkt rucolasallad
  • 1 burk cocktailkapris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rotfrukterna och löken i bitar och blanda med salt, peppar, krossad vitlök, oliver och olivolja. Rosta grönsakerna i långpanna i ugnen 40–50 min.

  2. Finhacka gräslök, pressa vitlök och riv ingefära till dressingen. Vispa samman detta med senap, vinäger, honung och olja och slutligen med majonnäs.

  3. Låt rotfrukterna svalna lite och blanda dem med dressingen.

  4. Vänd ner rucolan och servera salladen varm eller kall med lite extra oliver och cocktailkapris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!