Ingefärschoklad med vispad grädde

Ingefäran ger skön hetta och fräschör till den söta chokladen. Syltad ingefära finns i välsorterade livsmedelsbutiker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 vaniljstång
  • 200 g choklad - mörk
  • 2 ingefära - bitar, syltad (ca 15 g)
  • 1 tsk kanel - mald
  • 6 dl vatten

Tillbehör

  • 1 dl mellangrädde
  • kanel - mald

Gör så här

  1. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Grovhacka chokladen och ingefäran.

  2. Blanda vaniljstång, vaniljfrön, choklad, ingefära, kanel och vatten i en kastrull. Låt sjuda ca 2 min.

  3. Ta upp vaniljstången. Mixa drycken slät med mixerstav. Sila och häll upp i muggar.

  4. Servera drycken varm med lättvispad grädde och lite mald kanel på toppen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!