00000

Ingefäran ger skön hetta och fräschör till den söta chokladen. Syltad ingefära finns i välsorterade livsmedelsbutiker.

För 4 glas

Ingredienser

0,5 vaniljstång
200 g choklad, mörk
2 ingefära, bitar, syltad (ca 15 g)
1 tsk kanel, mald
6 dl vatten

Tillbehör:

1 dl mellangrädde
mald kanel

Ingefärschoklad med vispad grädde – gör så här:

  1. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Grovhacka chokladen och ingefäran.
  2. Blanda vaniljstång, vaniljfrön, choklad, ingefära, kanel och vatten i en kastrull. Låt sjuda ca 2 min.
  3. Ta upp vaniljstången. Mixa drycken slät med mixerstav. Sila och häll upp i muggar.
  4. Servera drycken varm med lättvispad grädde och lite mald kanel på toppen.
Fler recept med: Fest, Jul, Nyårsmeny, Varma drycker